Bandaháború, áramszünet vagy kígyóharapás?

Sötét éjjel van. Fekszem az ágyamban. Tisztán hallom az ötös busz záródó ajtajának más hanggal össze nem téveszthető, idegesítő berregését: bíp-bíp-bíp. Hiba van a gépezetben. Nem a budapesti éjszakában vagyok, hanem a dzsungelben, mégis tisztán hallottam: bíp-bíp-bíp. Ha futni kezdenék, még el is érném, olyan közelről hallom. De nem futok. Hajnalodik. A hasamra fordulok, és csak nyugtázom magamban, hogy utolért a honvágy. Ezt történt.

A Tasty Waves nevű szórakozóhelyen, a bárpultnál ül egy figura. Nem idevalósi, hanem a városból, Limonból való. Egy másik limoni arc is besétál a helyre, átvág a táncoló tömegen, és lepuffantja a bárpultnál ülő férfit. Akit aztán taxival visznek a sürgősségire, ahol később meghal. Drogleszámolás. Ez történt.

Aztán a tengerpartról jövünk hazafelé, amikor azt érzem, hogy elnehezedik a gyomrom. Émelygés, rosszullét. Estére hányás és láz. Pár nap gyengeség, majd felépülés következik. Mindenki azt mondja, hogy ez itt teljesen normális.

A cikk a Képmás magazin oldalán folytatódik tovább, katt ide. 

Egy hozzászólás Új írása

 1. Biedermann Dénes szerint:

  Na,szóval már csak Dirty Harry hiányzik a Tasty Waves-ből,Ő elfújta a lőporszagot a durranás után,cserébe elmondom,hogy 2 éve P.Danival beszélgettünk egy feltünő szőkével a Gozsduban,kinai csapat érkezett.Élén a vezérrel,aki szemével szakította meg a beszélgetést.
  Két napra rá a lány képe az újságban,meggyilkolták Akácfa utcai lakásában, a kinai vezér még aznap ráült a pekingi gépre,ahol elvegyült.
  Szóval itt is zajlik néha.L.Tamás filmje lesz a Corvin moziban,utána heves tinta valószínű.
  Tegnap dorbéz a Véndiákban,egyiknek születésnapja volt az ürügy.
  Az 5-ös busz metafora nagyon jó,a honvágy számomra 26 éven át volt naponta visszatérő élmény.

  Pusz-pusz:Dini,

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s